16 en 17 maart: openstelling kapel

Ruim twintig jaar geleden werd het initiatief genomen om de Sint Gertrudiskapel in Bergen op Zoom te herbouwen. De nieuwe kapel vertelt het verhaal van de patrones van de stad: de onlangs gerestaureerde glas-in-lood-ramen verbeelden verschillende verhalen uit het leven van deze heilige. Maar het kapelletje aan de Binnenschelde vertelt k het verhaal van enkele verdwenen kerken en kapellen uit Bergen op Zoom: restanten daarvan werden gebruikt bij de bouw van de nieuwe kapel en zijn zodoende bewaard gebleven. Daarmee vormt het kapelletje een cultuurhistorisch monument dat een bezoekje meer dan waard is. Natuurlijk kunt u er ook terecht voor een gebedje en voor het opsteken van een kaarsje.

Helaas is het niet mogelijk de kapel dagelijks open te stellen. Op bepaalde momenten in het jaar verzorgen vrijwilligers de openstelling van de kapel voor bezoekers. Dit jaar heten ze u graag voor het eerst welkom op zaterdag 16 en zondag 17 maart tussen 9.00 uur en 12.30 uur.

In dit weekeinde van de naamdag van Gertrudis (17 maart) wordt door de Wandelende Krabben de 26e Gertrudistocht georganiseerd. Voor meer informatie daarover: www.dewandelendekrabben.nl